Si ndikon pornografia tek burrat dhe tek gratë

0
120

Hulumtimet e reja tregojnë se pornografia është e dëmshme për jetën seksuale të meshkujve, ndërsa nuk është aq e keqe për femrat.

Studimi, i publikuar në revistën “Mjekësia Psikologjike”, u krye gjatë tre viteve dhe përfshiu më shumë se 100,000 pjesëmarrës.

Studiuesit matën shpeshtësinë e përdorimit të pornografisë nga pjesëmarrësit, aftësinë e tyre seksuale dhe funksionimin seksual.

Përdorimi më i lartë i pornografisë në mesin e burrave heteroseksualë i bëri ata të “fillonin të dyshonin në performancën e tyre seksuale”, përveç përballjes me probleme në aspektin e “detyrës së dobët seksuale, ereksionit dhe funksionimit biologjik”.

Studimi tregoi gjithashtu se partneret e meshkujve që përdornin më shumë pornografi ishin më të pakënaqur.

Ky nuk është rasti me gratë

 “Sa më shumë femra të shikojnë pornografi, aq më e madhe është ndjenja e tyre e kompetencës seksuale, aq më i ulët është numri i problemeve seksuale dhe aq më të kënaqur janë partnerët e tyre meshkuj me disa aspekte të seksualitetit të tyre”, thonë studiuesit.

Me fjalë të tjera, përdorimi i pornografisë tek gratë shoqërohet me më shumë besim në shtrat.

Shkencëtarët nuk kanë munguar në ironinë e këtyre rezultateve.

“Studimi ynë zbulon ironinë që pornografia, një industri e dominuar nga meshkujt që synon audiencën e dominuar nga meshkujt, lidhet me uljen e cilësisë së jetës seksuale të meshkujve dhe përmirësimin e jetës seksuale të femrave”, deklaruan ndër të tjera ata.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here