A mund të jetë seksi vdekjeprurës?

0
121

 “Si prokuror i krimeve seksuale në karrierë, një nga tendencat më shqetësuese që kam parë ndër vite është aktiviteti i rrezikshëm seksual. Sjellja e krijuar për të përzier kënaqësinë dhe dhimbjen mund të fillojë me sjellje që është konsensuale, por që mund të shndërrohet në devijime të rrezikshme. Nga loja me role të përdhunimit te seksi sadist, intimiteti jonormal mund të jetë një shpat i rrëshqitshëm që mund të rezultojë në lëndime serioze.”

Seksi dhe “mbytja”

Një nga mënyrat se si seksi mund të jetë vdekjeprurës është nëse ai përfshin privimin e ajrit nga partneri. Fatkeqësisht, besoni apo jo, një numër i konsiderueshëm çiftesh përfshihen në këtë praktikë potencialisht vdekjeprurëse. Debby Herbenick ekzaminoi mbytjen gjatë seksit në një studim të quajtur me vend “‘Ishte e frikshme, por më pas ishte emocionuese.” 58% e studenteve femra të kolegjit thuhet se ishin mbytur gjatë seksit. Në mungesë të një studimi cilësor që shqyrton përvojat e grave duke u mbytur gjatë seksit jashtë dhunës nga partneri intim, Herbenick studioi këtë përvojë gjatë seksit partner.

Ata intervistuan 24 gra universitare dhe të diplomuara nga mosha 18 deri në 33 vjeç, duke pyetur se si filloi kjo praktikë, si ndiheshin gratë për të dhe nëse ato angazhoheshin apo jo në praktikat e sigurisë. Herbenick vuri re se të gjithë pjesëmarrësit e tyre në studim përdorën termin “mbytje” për t’iu referuar përdorimit të duarve ose ligaturave për të “shtypur ose shtrydhur qafën gjatë seksit”. Ata mësuan se gratë fillimisht mësuan rreth mbytjes përmes një sërë burimesh që përfshinin revista, histori erotike, pornografi dhe media sociale, si dhe nga miqtë dhe partnerët. Pjesëmarrësit përshkruan përvojat konsensuale dhe jokonsensuale të mbytjes. Edhe pse shumë nga gratë që intervistuan thanë se u pëlqente të mbyten, të tjera pranuan se e bënë këtë kryesisht për të kënaqur partnerin e tyre.

Herbenick zbuloi gjithashtu se mbytja thuhet se shoqërohej me sjellje të tjera seksuale agresive. Pjesëmarrësit përjetuan mbytje gjatë asaj që ata e përshkruan si seks i ashpër, i cili përfshinte goditje, shuplakë, tërheqje flokësh dhe seks në mënyrë energjike.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here